Nu är det åter dags att nominera till Jämställdhetsbygget. Jämställdhetsbygget är ett pris som startades för att sprida bra initiativ som tas för att öka jämställdheten i byggbranschen och därigenom kunna inspirera fler att göra samma sak.

Priset startades av fyra unga tjejer – Ina Djurestål, Pauline Diurson Runfors, Emma Ophus och Helena Walentowicz. Det drivs tillsammans med Sveriges byggindustrier.

Förra året vann Uppsala Hem med sitt arbete för jämställd upphandling. Det innebär i praktiken att de ställer krav på sina leverantörer och därmed går i bräschen för hur man kan inspirera fler aktörer i byggbranschen att agera.

Kriterier för nominering: Den som nominerar ska påvisa en satsning, förändring, ett initiativ eller liknande (benämns satsning löpande genom texten) från eget företag, arbetsplats eller kund som leder till en mer jämställd byggbransch. Satsningen ska ha pågått under 2019. Exempel på satsningar kan vara att ha startat ett kvinnligt nätverk eller att ha rekryterat flest kvinnor på ledande positioner, men det skulle även kunna vara det bästa startskottet på resan mot en mer jämställd bransch.

Nomineringarna stänger i slutet av januari. Följ @jamstalldhetsbygget på Instagram för uppdateringar om exakt datum.

Mer om hur du nominerar och var du skickar nomineringen finns på:

www.sverigesbyggindustrier.se/jamstalldhetsbygget