Juryn för innovationstävlingen som anordnas av Mondial du Batiment 2017 och mässorna INTERCLIMA+ELECHB, IDÉOBAIN och BATIMAT, organiserad i partnerskap med ADEME, har utsett vinnarna av denna utgåva. En väldigt ansenlig lista, som illustrerar innovationsandan hos aktörerna inom byggbranschen.

Juryn träffades den 6 september för att utse vinnarna av innovationstävlingen från de 89 kandidaterna som nominerades av juryns experter i juni.
217 företag tävlade i år, en ökning med 10 % jämfört med 2015: “Detta bekräftar sektorns viljekraft och dess förmåga att ständigt förnya sig för att bygga och renovera dagens och morgondagens byggnader”, säger Guillaume Loizeaud, chef för Mondial du Bâtiment.

Priserna delades ut i följande 9 kategorier:

  • –  Struktur och klimatskärm
  • –  Inredning
  • –  Klimatteknik
  • –  System som använder förnybar energi – Badrum
  • –  Byggutrustning och verktyg

– Snickeri och fenestration – Fasader
– Digital, BIM och ny teknik

Följande produkter kan du hitta under Mondial du Bâtiments 5 dagar:

● På innovationsområdena på INTERCLIMA+ELECHB, IDÉOBAIN och BATIMAT-mässor Besökare på Mondial du Bâtiment kommer att ha möjlighet att upptäcka, röra och uppskatta de produkterna som belönas i 2017-utgåvan av innovationstävlingen.
Innovationerna kommer att demonstreras dagligen för att visa upp sina prestationer och påskynda deras spridning och adoptering.

● På mässornas innovationsbanor
Ett praktiskt besöksverktyg för mässans samtliga besökare, dessa banor kommer att samla innovationstävlingens företags stånd.

Informera dig innan, upptäck under, tack vare tjänsten My Salon

Året 2015 välkomnade Mondial du Bâtiment över 300 000 besökare, inklusive över 100 000 montörer och över 60 000 huvudentreprenörer.

Mondial du Bâtiment erbjuder besökarna den nya digitala tjänsten MySalon för att hjälpa dem att anpassa sig till de senaste förändringarna och lära sig mer om innovationerna.

Denna tjänst gör att besökare lättare kan förbereda sitt besök på mässan. När besökarna har angett sina intressen under registreringen på de olika mässornas hemsidor, kan de ansluta till “My Salon” och få tillgång till ett logistikverktyg för att ordna transport, komma i direktkontakt med utställare, eller skriva ut ett skräddarsytt program. Systemet erbjuder också förslag på utställares namn, besöksteman och konferensinnehåll som motsvarar besökarnas intressen.

Svensk närvaro på Mondial du Bâtiment

Tack vare sin internationella attraktionskraft kommer Mondial du Bâtiment att stå värd för 5 svenska företag på mässorna under 2017:

Interclima+Elec
● KARMATUR: Bioenergi (trä, biogas) och rökgångar och värmepumpar, geotermisk energi ● NC: Mätnings- och styrenheter för klimatteknik
● VÄRMEBARONEN AB: Värme- och hushållssystem (gas, el, bränsleolja, hybrid)

Batimat
● RAPID: Trä i konstruktion (ram, struktur, Hus med trästomme, fasadbeklädnad) ● TELESTEPS: Verktyg

För mer information: www.batimat.com/en

Om REED EXPOSITION FRANCE – www.reedexpo.fr

Aktiv inom 20 branscher, med 52 ledande mässor, inklusive Batimat, EquipHotel, IFTM-Top Résa, Expoprotection, Pollutec, Midest, SITL, Maison & Objet *, Fiac, Paris Photo, Nautic … och 51 internetsidor, Reed Exposition forser sina kunder med kontakter, innehåll och nätverk för att påskynda deras utveckling. Mer än 24 400 företag och 1,58 miljoner franska och utländska köpare besöker Reed Expositions evenemang.

Reed Expositions är en del av Reed Exhibitions-gruppen, världens ledande handelsutställare och ledare på den franska marknaden med mer än 60 evenemang och två dotterbolag, Reed Expositions France och Reed Midem.

* organiserad av SAFI, ett dotterbolag till Reed Expositions och Ateliers d’Art de France