I Swedbanks gamla lokaler i centrala Sandviken har ny ett aktivitetscenter för barn och unga vuxit fram och fredagen den 6 sept är det invigning med ceremoni och en stor fest.

Idag slår Rapatac Aktivitetscenter i centrala Sandviken upp sina dörrar för fösta gången. Bankvalven och marmorgolven i den 1 500 kvadratmeter stora byggnaden andas makt och pondus från svunna tider, men kommer snart att fyllas med ungdomliga röster och skratt när Rapatac öppnar sitt aktivitetshus för barn och ungdomar. Hela huset kommer att sjuda av aktiviteter. Allt från ett labb och en robotverkstad till ett växthus, musikstudio, en redaktion och scener för dans och teater. Bland annat. Varje centimeter av ytan kommer att användas smart och effektivt för att skapa rum för kreativitet.

Det är ett häftigt projekt med otroligt mycket hjärta, vilket ska kännas i hela huset och all inredning. Utmaningen är att få in så många aktivitetsmöjligheter som möjligt utan att helheten blir rörig. Vårt uppdrag är att rita om hela huset och skapa ett koncept som visar hur Rapatac ser ut visuellt,säger Andreas Kristoffersson, designer och uppdragsansvarig hos Archus Arkitektur.

Rapatac är ett koncept grundat av Moussa N´Diaye, som bland annat hyllats på Svenska Hjältargalan för sina insatser med Rapatac. Rapatac ger barn och ungdomar goda förutsättningar till en trygg och meningsfull uppväxt genom att erbjuda hjälp med skolarbete, möjlighet till stimulerande fritidssysselsättningar samt att utveckla förmågan att ta ansvar för sina handlingar. Tanken är att ge barn och ungdomar en god grund i livet och en ljus framtidstro genom en meningsfull, aktiv fritid, fysisk träning och att möjlighet att utvecklas tillsammans med andra.

Läs mer på www.rapatac.se