Vallastaden 2017 invigs lördagen den 2 september på scenen i Broparken. Det blir en upplevelse där det traditionella möter framtiden, precis som i hela stadsdelen Vallastaden. Expot pågår till söndagen den 24 september och är öppet kl 10–19 på vardagar och kl 10–17 på helgerna.

Medverkande vid invigningen

  • Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande (S) Linköpings kommun
  • Helen Dannetun, rektor, Linköpings universitet
  • Kieran Long, överintendent för ArkDes, Arkitektur- och designmuseum

Konferencier

Henrik Johnsson, programledare och producent

På scenen under invigningshelgen

Klockan 11.00–16.00 under båda dagarna och med start varje hel timme, leder konferencier Henrik Johnsson samtal om Vallastaden utifrån olika perspektiv. Hur kom idén om Vallastaden till? Hur var det möjligt att genomföra ett projekt som så många sa var omöjligt? Vilka var drivkrafterna? Vad betyder Vallastaden för framtiden? Dessutom uppmärksammas några av expots många utställningar. Medverkande i samtal på scenen är politiker, arkitekter, byggherrar, kreatörer av hemutställningar och partners som Linköpings universitet och Tekniska verken.

Underhållning med östgötsk prägel

Samtalen varvas med underhållning från Östergötlands breda musikscen. Bland annat uppträder Östgöta Blåsarsymfoniker med operasångerskan Miriam Treichl, damkören Linnéa, Norrköpings cirkus och varieté bland många andra.

Frågor

Vid frågor, vänligen kontakta Lovisa Göransdotter eller Karin Henriksson
pressvallastaden@linkoping.se, 072-593 87 69