Årets Framtidsbyggare är ett av de största priserna inom hållbar utveckling i Sverige. Vid en ceremoni i Lund den 15 november utses pristagarna i kategorierna Årets Innos Opinionsbildare och Årets Talang. Tillsammans får de dela på 1,2 miljoner kronor.

I år är det fjärde året som priset delas ut. Årets Framtidsbyggare belönar personer som har haft, eller förväntas ha, en betydande roll för utvecklingen inom energieffektivt byggande. Bakom priset står Stiftelsen för utveckling av energieffektivt byggande, som genom en donation till Lunds universitet har avsatt 12 miljoner kronor att dela ut under en 10-årsperiod. Vinnaren i kategorin Årets Innovatör får 750 000 kronor, vilket gör priset till ett av de största inom hållbar utveckling i Sverige.

Årets Framtidsbyggare är ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, med en årlig prissumma på 1,2 miljoner kronor. Priset delas ut av Stiftelsen för utveckling av energieffektivt byggande i samarbete med Lunds universitet och tidningen Fastighetsvärlden.

Årets Framtidsbyggare uppmärksammar frågan om energieffektivt och hållbart byggande för att uppmuntra till nya idéer och initiativ. Stiftelsen vill på så sätt bidra till ett förbättrat hållbarhetsarbete inom bygg- och fastighetsbranschen. Priset instiftades 2014 genom en donation till Lunds universitet och kommer att delas ut varje år fram till och med 2023.