För andra året i rad kan svenska nyexaminerade ingenjörer nu söka till Schneider Electrics traineeprogram Energy Generation. Programmet ger deltagarna en flygande start på deras karriärer och ett brett kontaktnät både i och utanför Sverige. I år tar programmet in extra många deltagare från Sverige.

Solna, 12 april 2018 – Schneider Electrics årliga traineeprogram, Energy Generation, är ett Nordeuropeiskt samarbetsprojekt mellan åtta länder. Programmet ska ge unga ingenjörer möjlighet att vara med och driva utvecklingen inom digitalisering av energieffektiva lösningar och automation.Efter förra årets framgångar utökar Schneider Electric i år antalet platser till programmet och 10 av totalt 25 deltagare söks i Sverige.

– Vi satsar mer på programmet i år då vi fick oerhört positiv respons 2017. Programmet ger unga drivna ingenjörer en unik möjlighet att lära känna oss, utvecklas och få en flygande start med ett internationellt nätverk och uppdrag inom vår försäljningsorganisation i Sverige, säger Pernilla Bjurling, Vice President Human Resources på Schneider Electric i Sverige.

Programmet pågår i tio månader och inleds med en tre månaders utbildning i Köpenhamn.

Sista anmälningsdag är 15 april 2018.

Om traineeprogrammet Energy Generation
Programmet pågår under tio månader och inleds med tio veckor i Köpenhamn där traineerna får lära sig mer om Schneider Electrics produkter, lösningar och affärsverksamhet. Traineerna får besöka R&D-avdelningen, träffa Schneider Electrics experter och får möjlighet att bygga ett kontaktnät med partners från olika delar av Europa. Efter tiden i Köpenhamn reser traineerna tillbaka till sina respektive länder och börjar sitt arbete på plats, som varvas med fler besök till Köpenhamn för att förankra och dela erfarenheter med övriga i programmet.

Mer information om hur man ansöker: https://app.jobvite.com/TalentNetwork/action/campaign/w/NDI1Mjk

Se videon om Energy Generation Trainee Program här: https://www.youtube.com/watch?v=4lC8N7nSl2c