Skolbarn smyckar nya lekplatsen i Hjulsta med mosaik

0
390

Vid Edingekroken i Hjulsta har Einar Mattsson byggt en ny rolig mötesplats för alla åldrar. Där finns bland leksaker och klätterställning även en liten scen där man kan dansa, sjunga eller bara leka. Einar Mattsson har inlett ett samarbete med Hjulstaskolan, fritidsgården Hjuset och bolaget Remake för att klä in scenens kant med mosaik som barnen själva gör.

Cirkustema
Temat har barnen bestämt, och det ska vara cirkus. Just nu skapas, clowner, stjärnor, bollar och akrobater och flera olika cirkusmotiv i mosaik som ska pryda scenen.

När mosaikbilderna är klara så ska de sättas upp på scenens kant och några på betongmuren bakom scenen. När min kollega Kim och jag besökte Hjulstaskolans bildsal så var det fullt engagemang. Barnen limmade mosaik och var märkbart stolta över att få vara med och smycka Hjulsta.

Invigning på Hjulstadagen
Invigningen är planerad till lördag 25 maj, som också är Hjulstadagen. Hjulstadagen firas varje år och arrangeras av Einar Mattsson och de boende i området med olika aktiviteter och lekar för alla åldrar.