Årets vinnare av bästa examensarbete inom fastighetsekonomi 2019!

0
2249

Lena Lidman och Klara Egerström är vinnare av bästa fastighetsekonomiska examensarbete 2019!

Examensarbetet ”Föreningsskuldens påverkan på bostadsrättsföreningarnas värde -finns det en optimal kapitalstruktur?” behandlar en komplex frågeställning som är ständigt aktuell på såväl bostadsmarknaden som kreditmarknaden. Författarna angriper frågeställningen på ett innovativt och nytänkande vis och har med hjälp av ett omfattande empiriskt material visat på hur bostadsrättsföreningars skuldkvot påverkar marknadens betalningsvilja för föreningens bostadsrätter. Ett examensarbete som inte bara är välskrivet utan även torde vara högintressant inte minst för banker och kreditinstitut men även i dagens debatt kring bostadsmarknadens belåningsgrader och priser. 

Så lyder motiveringen till Årets bästa examensarbete inom Fastighetsekonomi, som är författat av Klara Egerström och Lena Lidman.

Lena Lidman är 27 år gammal från Stockholm. Innan sommaren tog hon examen från LTH där hon har studerat till civilingenjör inom lantmäteri med inriktning fastighetsekonomi. Nu bor hon i Stockholm och arbetar som analytiker på PwC Real Estate Corporate Finance, som erbjuder flertalet rådgivningstjänster inom fastighetssektorn och som är involverade i flertalet av de största transaktionerna på både den svenska och nordiska fastighetsmarknaden.

Klara Egerström är 26 år och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm. Hon tog examen från LTH i maj där hon har studerat till civilingenjör inom lantmäteri med inriktning fastighetsekonomi. Nu bor hon i Stockholm och arbetar som biträdande projektledare inom hyresgästrådgivning och lokalanpassning på CBRE.