Jonas Granzell ny Sverigechef för Are Sverige

0
1559

Jonas Granzell har utsetts till verkställande direktör för Are Sverige AB. Med sin bakgrund och erfarenhet blir det hans uppgift att driva entreprenadverksamheten framåt och vidareutveckla erbjudandet inom service och underhåll.

Stockholm 26 juni 2019: Are har utsett Jonas Granzell som ny vd för Are Sverige AB. Jonas Granzell har en examen i industriell ekonomi och organisation från KTH och kommer närmast från rollen som affärsområdeschef för KONEs serviceverksamhet i Skandinavien. På KONE har han varit chef inom olika affärsområden, med ansvar för både försäljning, teknik och utförande av installationsentreprenader.

– Jag har under hela mitt yrkesliv jobbat med installationer inom fastigheter och tekniska tjänster och alltid nära kunden. Som vd för Are Sverige AB tar jag framförallt med mig ett kundnära arbetssätt och erfarenheter av att driva och utveckla service och underhåll. Jag drivs av att nå resultat och med bakgrund inom lagidrott så har jag fokus på att få människor att utvecklas genom att vara trygga i att fatta beslut, driva idéer framåt och nå resultat, säger Jonas Granzell.

Enligt Ares vd Heikki Pesu är rekryteringen av Jonas Granzell en del i företagets strategi att expandera i Norden.

– Detta är ytterligare en strategiskt viktig rekrytering till Are som gör att vi kan fortsätta att växa i Sverige. Jonas är rätt person på rätt plats och vid rätt tidpunkt. Med sin genuina kunskap om den svenska marknaden och sin starka ledarprofil i kombination med Ares serviceutbud ser vi fram emot en givande resa tillsammans, säger Ares vd Heikki Pesu.

Jonas Granzell tillträder den 1 september sin nya tjänst som vd för Are Sverige AB, ett företag där även Kungälvs Rörläggeri ingår.

– Jag ser verkligen fram emot att få lära känna organisationen, så min första tid vill jag spendera på att träffa medarbetare och kunder. Det blir en hel del resor och möten för att bilda mig en bra uppfattning om verksamheten. Därifrån får vi ta nästa steg och se hur vi kan utveckla Are Sverige och skapa tillväxt på lång sikt, förklarar Jonas Granzell.

För mer information, kontakta:
Maiju Nupponen, Communications Manager Are

Maiju.Nupponen@are.fi