Tyresö kommun – på Södermalm. Det blir verklighet om några veckor då kommunen öppnar sin nya lokal på Högbergsgatan 91.

Med lokalen på Högbergsgatan hoppas kommunen kunna underlätta för medarbetare som besöker Stockholms stad för möten och andra uppdrag.

– Det känns väldigt spännande. Med detta blir vi en ännu mer tillgänglig och attraktiv arbetsgivare, säger Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef. Flera av våra konsulter och samarbetspartners finns inne i Stockholm. Den här lokalen underlättar vårt arbete med dessa kontakter, fortsätter Sara Kopparberg.

Lokalen blir i första hand en arbetsplats för just stadsbyggnadsförvaltningen men kommunen hoppas att den i framtiden även ska kunna fungera som en plats att möta medborgarna på.

-Många Tyresöbor jobbar inne i stan och detta gör att vi som kommun blir tillgängligare i vår service till medborgarna. Man kan tänka sig att lokalen kan bli ett ställe där Tyresöborna kan få hjälp med bygglovsärenden och ta del av aktuella projekt, säger Sara Kopparberg,

Arbetsplatsen ska dock inte fungera som en permanent arbetsplats för någon i förvaltningen.

-Nej, vi ser det mer som en plats där medarbetare kan boka in sig och arbeta någon gång i veckan eller hålla möten, säger Sara Kopparberg.

-Jag tror att den nya lokalen kommer stärka Tyresö kommun som arbetsgivare ytterligare.-Det känns väldigt spännande. Med detta blir vi en mer tillgänglig och attraktiv arbetsgivare. Vi vill erbjuda något extra för vår personal och anpassa oss till ett nytt och modernt arbetssätt, säger Sara Kopparberg.

I den allt tuffare konkurrensen i att rekrytera personal i byggbranschen är lokalen ett sätt att locka ännu fler kompetenta medarbetare till Tyresö kommun. Redan i dag är det många som väljer att jobba hos oss eftersom många tycker att vi har väldigt spännande arbetsuppgifter. Lokalen ska inte bli en permanent arbetsplats men den kan kanske underlätta i det vardagliga livet för personal som bor i andra delar av Stockholm.

Fakta:
Den nya lokalen ligger på Högbergsgatan 91, mitt på Södermalm, med gångavstånd till både röda och gröna tunnelbanelinjen. Kontoret innehåller plats för åtta medarbetare samt ett mötesrum. Lokalen är totalt 80 kvadratmeter stor och kommer först och främst nyttjas av stadsbyggnadsförvaltningen. Så småningom är tanken att även fler kommunala verksamheter ska kunna använda lokalen, till exempel i samband med möten inne i stan.

För mer information kontakta:
Sara Kopparberg, chef på stadsbyggnadsförvaltningen: 08-5782 9260 sara.kopparberg@tyreso.se

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here