Dagens brist på bladsallad aktualiserar hur beroende vi är av import av stora mängder grönt från utlandet. Ny modern teknik kan hjälpa oss att lösa en del av dessa problem och FutuFarm introducerar nu nya lösningar som gör det möjligt att närodla stora mängder sallad, grönsaker och örter året runt.

Konsumenter vill veta var maten kommer ifrån, hur den har framställts och vad den innehåller. Naturligt, närodlat och ekologiskt är det som mer och mer efterfrågas samtidigt som intresset för att odla växer starkt på gräsrotsnivå.

Med produkten ”Leafy Green Machine” från det amerikanska bolaget Freight Farms går det att odla färska grödor i sitt närområde året runt. ”LGM” är en isolerad 40-fots container inredd med ett komplett högteknologiskt hydroponiskt odlingssytem kopplat till nätet. Intresset har varit stort från dagligvarukedjor, grönsaksodlare, hotell, restaurangkedjor, fastighetsbolag och organisationer som vill implementera när- och stadsodlingar och som samtidigt arbetar aktivt med hållbar utveckling och ett hållbarare samhälle.

”Jag fick upp ögonen för Freight Farms för drygt ett år sedan och insåg snabbt att deras ”LGM” skulle vara idealiskt på våra breddgrader” säger Harrie Rademaekers, VD på FutuFarm AB i Halmstad. ”Nu är vi i mål och har rättigheten att representera Freight Farms och deras innovativa produktlösningar i Skandinavien.”

Kontakt:
Harrie Rademaekers, VD, FutuFarm AB, harrie@futufarm.com
Peter Johansson, Stockholm, peter@futufarm.com

Anders Nilsson, Halmstad, anders@futufarm.com
http://www.futufarm.com